RAMKOT – IN BETWEEN BORDERLINES

Artiest info
Website
facebook
 

We hebben hier een geschikte plaat gevonden voor alle headbangers onder onze lezers. Het is nog wel een album van een in 2018 opgerichte Belgische driemansformatie uit Gent: ‘Ramkot’ die twee jaar geleden samen met ‘Kids With Buns’ en ‘The Haunted Youth’ de ‘Studio Brussel’-talentenjacht ‘De Nieuwe Lichting’ wisten te winnen.

De drie ‘Ramkot’-leden zijn de 25-jarige zanger-gitarist Tim Leyman, zijn drummende 31-jarige broer Tom Leyman en de 26-jarige zanger, bassist en toetsenist Hannes Cuyvers. Deze week kwamen we nog te weten dat het hardrocktrio door niemand minder dan ‘Metallica’ werd uitgenodigd om op 29 april het voorprogramma te komen spelen als die al in 1981 opgerichte legendarische Amerikaanse metalband optreedt in de grote ‘Ziggo Dome’ in Amsterdam.

‘Ramkot’ had in 2019 de EP “Ramkot” als eerste plaat uitgebracht en in 2021 volgde een tweede EP getiteld “What Exactly Are You Looking For”. Je zou de naam ‘Ramkot’ kunnen lezen als ‘rammen tot het kot is afgebroken’ maar zover wil het trio tot nader order toch nog niet gaan. Met de acht nummers die ze hebben verzameld op hun eerste officiëel studioalbum “In Between Borderlines” zou je echter perfect dat doel kunnen bereiken want het gaat erg erg luid aan toe op dit door loeiend gitaarspel en bijhorende drumbeats gedomineerde album.

U kunt dit zelf vaststellen op de twee video’s bij dit verhaal: eerst is er het nummer “Don’t Drop Down” dat als openingstrack op de cd staat en daarna hebben we ook nog een ‘lyrics video’ van de track “One More”, de loeiharde albumafsluiter. Dat er in de vakpers dan ook vergelijkingen worden gemaakt met de sound van hardrockende bands als ‘Black Sabbath’, ‘The Raconteurs’ en ‘Queens Of The Stone Age’ hoeft niet echt te verbazen.

Op deze debuutplaat van de drie volop kabaal makende heren van ‘Ramkot’ kunnen headbangers lekker meebrullen met enkele decibels-ruïnerende songs zoals de eerste single “Exactly What You Wanted”, “Tied Up”, nieuwe single “I Can’t Slow Down”, “Dancing In A Dream” en de korte instrumentale albumtiteltrack “In Between Borderlines”. Na 26 minuten lawaai op deze plaat zijn wij hier als wat op leeftijd gekomen kerels aan een poosje rust toe. Mocht u er nog altijd niet genoeg van hebben gehad: van april tot augustus 2023 zijn de drie mannen van ‘Ramkot’ meermaals live te zien in Nederland en België. Voor de data van al die optredens kunt u dan ook best hun website raadplegen.

(valsam)